zondag 23 februari 2020

etui met kringloopgeluk - case with thriftstore happiness


In de kringloopwinkel zag ik een mooi borduursel... en ik bedacht direct wat en voor wie ik er iets mee kon maken. Ken je dat gevoel? 


Het borduursel werd op linnen gestikt (ook recycled want was eerst een gordijn-staal....) en van het linnen werd een etui genaaid. Ik versierde beide kanten met kant, kralen, lint, een stukje stof en borduursels.... Het is het handigst om vooraf de patroondelen te versieren en daarna het etui in elkaar te naaien. Het lijkt erg op dit patroon, maar dan zonder de vierkante hoekenVoor de binnenkant gebruikte is een katoenenstofje met knopen print. 


Een grote lus maakt het makkelijk om het etui mee te nemen.Aan de ritssluiting bevestigde ik lint met wat kralen, leuk maar ook handig met opendoen.

Het etui ging op de post naar een borduurster met het idee dat hierin mooi de borduurspullen in kunnen worden opgeborgen. ---

I saw a beautiful embroidery in the thriftstore... and I immediately thought of for whom I could make something with it. Do you know that feeling?

The embroidery was stitched on linen (also recycled because it is a curtain sample ....) and a case (or maybe pouch is a better word) was sewn from it. I decorated both sides with lace, beads, ribbon, a piece of fabric and embroidery ....

It is most convenient to decorate the pattern parts in advance and then sew the case together. It looks a lot like this pattern, but without the square corners.

For the inside an cottonfabric with buttonprint is used. I attached ribbon with some beads to the zipper, nice but also handy when opening.

The finished case was mailed to an embroiderer, so embroidery stuff can be stored in it nicely.
10 opmerkingen:

Leuk dat je een reactie achter wilt laten! Ik lees alles en ben nieuwsgierig naar je commentaar en mening.

Thanks for leaving a comment! I read everything and like to know your comments and opinions.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...