zaterdag 3 december 2016

Sinterklaas cakejes


In deze tijd van het jaar is het leuk bakken.... zoveel lekkere sinterklaas recepten...

Ik maakte speculaascakejes met mandarijn slagroom.

Ingredienten voor 15 cakjes (zelfde als een normale cake):

200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram boter 
200 basterdsuiker
4 eieren
speculaaskruiden

Mix de boter met de suiker tot je een luchtig mengsel hebt. Doe dan de eieren erbij en klop verder tot luchtige massa (zeker 3 tot 5 minuten). Zeef er het bakmeel bij en klop snel doorelkaar totdat alle meel is opgenomen. Doe papierenvormpjes in een muffintray en vul deze met een schepje cakebeslag. Doe de speculaaskruiden bij de rest van het beslag en roer door elkaar. Verdeel de rest van het beslag over de cakevormpjes. Bak in een oven op 150 graden totdat ze gaar en goudbruin zijn (ongeveer 20 minuten). Laat ze goed afkoelen.





Voor de slagroom:

500 ml slagroom
twee eetlepels mascapone
mandarijnschil rasp (alleen oranje) van 2 mandarijnen.
2 mandarijen (de partjes)
Een eetlepel poedersuiker

Mix alles met een mixer stijf. Vul een spuitzak en spuit de slagroom op de cakejes. Snij zoveel mandarijn partjes als dat je cakejes hebt. Dat doe je door met een scherp mesje langs de vliesjes te snijden, zo krijg je mooie partjes. 




PS.: ik had nog een kleine merengue die ik verkruimelde en over de slagroom strooide. Dit kan je ook met verkruimelde kruidnootjes doen.


Om de cakejes te versieren printte ik fotos van een mijter en pietenmuts. Ik knipte ze uit en plakte ze op prikkers. 

Eet smakelijk!

Ik maakte ook speculaas met dit recept:


Ben jij ook het bakken voor de sint?

---

 At this time of the year it's fun baking .... in Holland we have so many delicious recipes for Saint Nicolas...

I made spiced cupcakes with tangerine cream.

Ingredients for 15 cupcakes

200g self-raising flour
200 grams of butter
200 caster sugar
4 eggs
Biscuit Spices (in Dutch: Speculaas spices)

Mix the butter with the sugar until it is fluffy. Then add the eggs and beat until again it is fluffy (at least 3 to 5 minutes). Sift the flour. add it and whisk quickly until all flour is incorporated. Put paper muffin cases in a muffin tray and fill each with a scoop of cake batter. Put the Speculaas spices with the rest of the batter and stir to combine. Divide the rest of the batter in the cake tins. Bake in an oven at 150 degrees celsius until golden brown (about 20 minutes). Let them cool down.

For the whipped cream:

500 ml cream
two tablespoons mascapone
tangerine peel sest (only orange) of 2 tangerines.
2 tangarines (wedges)
One tablespoon powdered sugar

Mix everything together with a mixer. Fill a piping bag and pipe the whipped cream on the cupcakes. Cut as many tangerine wedges as you have cupcakes. You do that by cutting with a sharp knife along the membranes, so you get pretty wedges.

Decorate the cupcakes. Enjoy!





1 opmerking:

Marlies zei

De cakejes lijken me erg lekker. Ik heb een pepernoten arretjescake gemaakt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...