zaterdag 18 februari 2012

nieuwe sjaal - new shawl

Vandaag kwam een vriendin op bezoek. Ze verraste mij met deze mooie zelfgebreide vrolijke sjaal. Daar ben ik reuzeblij mee. De komende weken komt dat s'morgens vroeg nog goed van pas.


Ik trakteerde op lunch met o.a. uiensoep en eigengemaakt brood.


Het recept voor het brood komt uit The Naked Chef van Jamie Oliver. Ingredienten: 1 kg tarwebloem, 30 gr zout, 30 gr honing, 21 gr gist en 6 dl water. Vooral het twee maal laten rijzen is leuk, langzaam groeit het tweemaal zo groot.

Het smaakte heerlijk. Het was voor mij de eerste keer dat ik echt zelf een brood maakte (zonder broodmachine) maar het is zeker niet de laatste keer.

---

Today my friend visited me and she surprised me with a very nice handknitted shawl. I'm very pleased with it! The coming weeks it will keep me warm during the early cold mornings.

I made her lunch with among other things unionsoup and home made bread. I used the recipe from the Naked Chef book by Jamie Oliver. Ingredients: 1 kg wheat flour, 30 gr salt, 30 gr honey, 21 gr yeast and 6 dl water. It was fun to let it rise two times, slowly it gets two times the size.


It tasted delicious. It was my first handmade bread (without the breadmachine) but it will definitely not be the last.

3 opmerkingen:

http://truutske.blogspot.com zei

Prachtige warme sjaal...komt altijd goed van pas en wat heb je een heerlijk brood gebakken...lijkt me zo lekker smaken samen met de uiensoep.
Wens je een heerlijk weekend, Trudie.

Jeanneke zei

Dat ziet er allebei heerlijk uit!

Noni zei

Super, die broodjes...volgend weekend maar es uitproberen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...