zondag 17 september 2017

Roze koek - Pink cake


Voor springvorm met diameter van 18 cm:
Cake/Koek:
85 gr boter
80 gr suiker
2 eieren
100 gr zelfrijzend bakmeel
beetje limoensap

Roze laag:
50 gr poedersuiker
3 theelepels bietensap
1 theelepel kokend water
beetje citroensap


Mix de boter en de suiker, voeg de eieren toe en mix op hoge stand voor 5 minuten. Voeg meel en sap toe en mix door elkaar. Bak in een ingevet bakblik op 150 graden ongeveer 1 uur, tot goudbruin. Laat goed afkoelen.


Voor de roze laag: roer de ingrediënten door elkaar en verdeel over de cake.


---

For baking mold with a diameter of 18 cm:
Cake / Cake:
85 g of butter
80 g castersugar
2 eggs
100 g self-raising flour
little bit of lime juice

Pink layer:
50 g of icing sugar
3 teaspoons beetroot juice
1 teaspoon of boiling water
little bit of lemon juice


Mix the butter and sugar, add the eggs and mix up for 5 minutes. Add flour and juice and mix together. Bake in a baked baking tray at 150 degrees for about 1 hour, until golden brown. Let it cool down.

For the pink layer: stir the ingredients together and spread over the cake.



1 opmerking:

  1. Is dit echt zo simpel? Zal ik me dan toch maar eens aan het bakken zetten? Het ziet er heerlijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achter wilt laten! Ik lees alles en ben nieuwsgierig naar je commentaar en mening.

Thanks for leaving a comment! I read everything and like to know your comments and opinions.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...