woensdag 28 juni 2017

Eigen oogst - Own harvest


Yeah, de eerste eigen aardbeien.... vorig jaar kocht ik een paar plantjes. De vruchten werden toen opgegeten door de vogels. Heel begrijpelijk, als ik vogel was zou ik er ook van snoepen....

Het werden meer plantjes door stekken. Dit jaar heb ik er een net overheen gespannen. En dat werkt.


Je moet eerst wel geduld hebben totdat ze lekker rood en rijp zijn....


Maar dan kan het oogsten beginnen.... Mmmmmm


Ik bakte van cakebeslag taartbodempjes. 

Vulling is custard room:
30 gr custardpoeder / 250 ml melk / 30 gr suiker
250 ml slagroom / 2 zakjes vanille suiker

Custardpoeder met eetlepel melk en suiker tot vloeibaar papje maken. Verwarm de rest van de melk. Roer het papje erdoor en laat al roerend eventjes koken. Laat de pudding (met plasticfolie afgedekt, om een vel te voorkomen) afkoelen, later ook in koelkast. 
Klop de slagroom stijf met vanille suiker. Roer eetlepel slagroom door pudding (laat langzaam kennis maken) en doe dit mengsel vervolgens bij de rest van de slagroom. En klaar is de custardroom.

De aardbeien gingen bovenop de custardroom en voor de liefhebbers spoot ik nog wat stijfgeklopte slagroom er extra bovenop.

Smullen maar!

P.S.: Heb je een aardbei allergie? Probeer het volgende: doe de aardbeien in kraanwarm water (goed warm!) en roer door elkaar. Hierdoor laten de haartjes los. Haal ze uit het warme water. Spoel ze na in koud water. Uit laten lekken op stukje papieren keukenrol en smikkelen maar. Het werkt voor mij! Sinds mijn vroege jeugd geen aardbeien gegeten tot 3 jaar terug, toen ik dit trucje ontdekte.... en nu eet ik vaak en veel aardbeien Mmmmmm!

---
  
Yeah, my first homegrown strawberries .... last year I bought a few plants. The fruits were then eaten by the birds. Very understandable, if I was a bird I would also nibble at them....

Now I have more plants, via cuttings. This year I've stretched a web over them. And that works! You must be patient until they are red and ripe ....But then the harvest can start .... Yummie


I baked little tarlets and filled them with custard cream.

Custard cream:
30 gr custard powder / 250 ml milk / 30 gr sugar
250 ml cream / some vanilla sugar

Mix custard powder with tablespoon of milk and sugar to get liquid paste. Heat the rest of the milk. Stir the paste in the milk and allow it  to boil for a while (keep stirring!). Allow the pudding to cool down (with plastic foil, to avoid a sheet), also in fridge.
Whip the cream with vanilla sugar. Stir a spoon of cream with cooled pudding, so they get to know eachother. Mix it with the rest of the whipped cream. And you have custard cream

The strawberries went on top of the custard cream. I put some extra whipped cream on top.

Yummie!

P.S .: Do you have a strawberry allergy? Try the following: Put the strawberries in hot tap water and stir. This way the tiny hears get loose. Take them out of the hot water. Rinse them in cold water. Put them on paper, to dry. It works for me! Since my early childhood I haven't eaten any strawberries, until 3 years ago when I discovered this trick .... and now I often eat many strawberries Yummie!



2 opmerkingen:

  1. at ziet er in elk geval heerlijk uit, dan wordt geduld beloond.
    Geniet nog lang van je eigen zomerkoninkjes.
    Groetjes El

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ooh mjam zeg! mijn aardbeien plantjes zijn ook nog klein. Ik hoop volgend jaar ook op meer.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achter wilt laten! Ik lees alles en ben nieuwsgierig naar je commentaar en mening.

Thanks for leaving a comment! I read everything and like to know your comments and opinions.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...