zondag 4 september 2016

HHB wij zijn er klaar voor - we are ready


Vanavond start het weer Heel Holland Bakt

Vorig jaar keken we iedere week met een eigen gemaakt baksel.... dus vanmorgen werd gevraagd: " wat ga je maken? .... Nou, had er nog niet over nagedacht... het werden makkelijke eierkoeken. We gaan ze vullen met pudding en aardbeien....

Het recept: 3 eieren, 150 gr suiker, schilrasp van een sinaasappel, 100gr bloem en een zakje bakpoeder. De eieren met de suiker goed kloppen tot een dikke lichtgele massa. De rest van de ingrediënten (gezeefd) er doorheen spatelen. Hoopjes op bakpapier en bakken in de oven op 180 graden celsius tot goudbruin.

In de foto op de spatel een tip voor de deelnemers... ;)

Kijk jij ook weer?

---

Tonight the Dutch version of Great British Bake Off starts again, it is called Heel Holland Bakt.

Last year we watched every week with homemade baking .... so this morning I was asked "what do you bake today? .... Well, had not yet thought about it... I made easy Egg-cake-cookies (is famous in Holland). We're going to fill them with pudding and strawberries ....

The recipe: 3 eggs, 150gr sugar, orangezest of one orange, 100gr flour and baking powder. Mix the eggs with the sugar fluffy. Add the rest of the ingredients (sifted) with a spatula. Make heaps on baking sheet and bake in the oven at 180 degrees celsius until golden brown.


2 opmerkingen:

Anita Willems zei

Da's waar ook....ik maakte ook altijd een baksel. Want kijken naar lekkers op tv en zelf op de bank zitten met een digestive koek...nee dat is niks.
Heb er nu niet aan gedacht, maar ik heb wel een lekkere zelfgemaakte chocolade-pindakaas-havermout reep. Daar doen we het dan maar mee vanavond.

Truus de Mier zei

Jazeker, wij kijken ook! Hebben gisteren het nieuwste boek van hhb gekocht. Volgende week kijken wij ook met een eigen baksel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...