Rabarber, Mmmmmmm!
We zijn er hier dol op. Vanaf april staat het geregeld op het menu. Net voordat het oogstseizoen voorbij is maakte ik nog een rabarber cake. Heel eenvoudig: het standaard cake recept (gelijke delen van bloem (met bakpoeder toegevoegd), eieren, suiker en boter) met daar doorheen rabarber in stukjes gesneden.
Om later dit jaar ook nog te kunnen genieten maakte ik aardbei-rabarber saus. Ja, het is saus geworden, de bedoeling was jam, maar waarschijnlijk zat er toch teveel vocht (en te weinig pectine) in de aardbeien en is het niet dik geworden. Saus is natuurlijk ook yammie in de yoghurt ;)
En? Ben je ook een rabarber liefhebber? Of juist helemaal niet.
---
Rhubarb, Yummy!
We love it here. From April it has been regularly on the menu. Just before the harvest season is over, I made a rhubarb cake. Quite simple: the standard cake recipe (equal parts of flour (with baking soda added), eggs, sugar and butter) that mixed in it pieces of rhubarb.
In order to enjoy it also later this year I also made strawberry-rhubarb sauce. Yes, it has become sauce...., the intention was jam, but probably there was too much moisture (and too little pectin) in the strawberries so it has not thickened. Sauce is of course also yummy in yoghurt;)
And? Are you also a Rhubarb fan, or not at all?
Jummie vind ik rabarber maar mijn andere huisgenoten vinden het echt heel vies. Ik hoef, helaas, dus niet met een rabarbertaart aan te komen. Heel jammer!
BeantwoordenVerwijderenOh heerlijk! Hier is de rabarber crumble favoriet!!
BeantwoordenVerwijderen