zaterdag 26 november 2011

Stoffenmarkt - Fabricmarket - Utrecht

Vandaag naar de stoffenmarkt in Utrecht geweest. Daar is iedere zaterdagochtend van 8 tot 13 uur in de Breedstraat en de Begijnhof een markt met alleen stoffenkramen. De oudste van het land. Op 9 mei 1597 gaf de Utrechtse gemeente toestemming aan het linnenweversgilde om hier een linnenmarkt te houden. Dus al meer dan 400 jaar oud, maar vandaag nog steeds springlevend...
Na afloop bij café Marktzicht een kopje thee en koffie met appeltaart...Met deze extra energie daarna nog een rondje door de stad. Veel leuke winkeltjes. Abraham Mostert in de Schoutenstraat is een echte aanrader, vol heerlijke thee en kruiden.


En wat dacht je van deze leuke etalage van een wolwinkeltje.


---

Went to the fabricmarket in Utrecht today. Every saturdaymorning is there from 8 till 13 hrs market with only fabricstands in the Breedstraat and Begijnhof. It is the oldest fabricmarket of Holland. It started in 1597 when the weavers guild got permission to start a market with linencloth.
So more than 400 years old but still alive and kicking today...

Afterwards we drank coffee and tea with applepie. With that extra energy we went shopping in the towncenter. We saw a lot of nice shops. A real recommendation is Abraham Mostert in the Schoutenstraat. They sell tea and all kinds of herbs.

And what do you think of the shoppingwindow of the nice woolshop above?

10 opmerkingen:

 1. bedankt om ons te laten watertanden ;-) wat een hoogdag ;-) liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oooh daar moeten we ook eens naar toe persies !
  wat een leuke dag seg !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk om te snuffelen tussen de stofjes... Moest ik ook snel maar weer eens doen. En Utrecht is zo een leuke stad! De markt bij ons in het dorp heeft niet langer een stoffenkraam, helaas... Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dikke kans dat we elkaar gisteren hebben gezien! Ik was er ook ;-) Ik woon er op fietsafstand vandaan, dus ben er met regelmaat van de klok te vinden!
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat goed dat je foto's laat zien! Ik wil daar ook graag een keer kijken en het ziet er goed uit! (De appeltaart ook trouwens!) Ook in ons dorp is de stoffenkraam er niet meer... Zo jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een heerlijk tijdverdrijf, en jezelf belonen met een appeltaartje als heerlijke afsluiter. Spijtig dat dit niet overal word gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat wás het leuk he?
  Groetjes, Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O,wat een zaligheid, mijn zoon woont in Utrecht,ik denk dat moeders daar maar eens moet logeren dan kan ik lekker vroeg naar de markt op zaterdag,bedankt voor de tip,ik weet alleen niet of zoonlief er ook zo blij mee is,ha,ha,groetjes Linda.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo dames!
  Een vraagje, ik ben specifiek op zoek naar "exotische" stoffen...(afrikaans, batik's, indonesisch,...)
  Kan ik deze ook op de Utrechtse markt vinden? Ik kom nml uit België en wil niet zo ver rijden indien er niets is naar mijn zin!
  Iemand al naar de markt in Eindhoven geweest op dinsdag?
  Bedankt!
  Julie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Julie: die exotische stoffen hebben wij vorig jaar niet gezien in Utrecht. Daarvoor kan je bijvoorbeeld wel goed slagen op grote markten in Rotterdam (Afrikaanderplein) en Amsterdam. Ik heb het ook wel eens gezien in een overdekte winkelpromenade in de Bijlmer. Maar online is er ook veel te vinden, zoals bijvoorbeeld: http://www.vlisco.com/

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achter wilt laten! Ik lees alles en ben nieuwsgierig naar je commentaar en mening.

Thanks for leaving a comment! I read everything and like to know your comments and opinions.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...