zondag 20 september 2015

HHB


Hier kijken we ook weer Heel Holland Bakt iedere week, met veel plezier. Het liefst met eigen gebakken lekkers, vandaag met appeltaart.

Ingrediënten:
Deeg
300 gr bloem (van de molen)
100 gr suiker (half basterd / half poedersuiker)
200 gr boter koud (in blokjes)
1 ei
een snuf zout
wat speculaaskruiden
2 eetlepels ijswater

- meng de ingrediënten met de hand tot een soepel deeg - leg het in de koelkast voor een half uurtje - 

Vulling
1,5 kg goudreinetten
3 eetlepels poedersuiker
1 eetlepel kaneel
2 eetlepels custard poeder
100 gr amandelspijs
half ei (gebruik de andere helft om de taart mee te bestrijken)
1 beschuit

- schil de appels en snij het in kleine stukjes, doe een vierde in een pannetje en maak er moes van op een laag vuurtje. - meng de suiker, kaneel en custard met de overige appelblokjes - 

rol het deeg uit tot een lap, bekleed de springvorm met een dunne laag. meng de spijs met het halve geklutste ei en smeer over de bodem. Verkruimel een beschuit en strooi over de spijsbodem. Vul met de helft van de appelblokjes. Voeg de afgekoelde moes toe en verdeel over de blokjes. Voeg de rest van de appelblokjes toe. Rol van het overgebleven deeg met de hand repen en bekleed de bovenkant van de taart. Smeer de andere helft van het geklutste ei over de bovenkant zodat het tijdens het bakken mooi bruin kleurt.

Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden, 1 uur, totdat de taart goudbruin is.

Af laten koelen, uit de vorm halen en verder aflaten koelen op een rekje... zodat de bodem goed droogt...

En smullen maar..... 


Here we watch every week the Dutch version of The Great British Bake Off, called Heel Holland Bakt. We watch with great pleasure and prefer to eat homebaked stuff with it. Today with apple pie.

Ingredients:
Dough
300 g flour (from the mill)
100g sugar (half caster / half icingsugar)
200g cold butter (diced)
1 egg
a pinch of salt
some speculaas-spices - called mixed spices
2 tablespoons ice water

- Mix the ingredients by hand until you have a smooth dough - put it in the fridge for half an hour -

Stuffing
1.5 kg goudreinetten - cooking appels
3 tablespoons icingsugar
1 tablespoon cinnamon
2 tablespoons custard powder
100 gr almond paste
half egg (use the other half for brushing the cake)
1 biscuit

- Peel the apples and cut into small pieces, put a quarter in a pan and make purée on low heat. - Mix the rest with sugar, cinnamon and custard -

roll the dough and line the tin with a thin layer. Mix the almond paste with half the beaten egg and coat the bottom with it. Crumble the biscuits and sprinkle over the bottom. Fill with half of the apple dice. Add the cooled puree and divide over the cubes. Add the rest of the apple dice. Role of the remaining dough and make strips by hand and lined the top of the cake. Coat the other half of the beaten egg over the top so that it browns nicely during baking.

Bake in a preheated oven at 180 degrees for 1 hour, until the cake is golden brown.

Leave to cool, remove from the mold and let it cool further on a rack ... so the bottom dries well ...

And enjoy .....

1 opmerking:

Anita Willems zei

Klinkt heerlijk!
Ik kijk ook, altijd met iets zelfgemaakt lekkers. Vorige week een ayurvedische taart met dadels, amandelmeel, kokos.
Deze week toevallig net als jij ook een appeltaart.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...