Pagina's

vrijdag 28 juli 2017

Abrikozen-noten-cake - Apricot-nut-cake


 Een makkelijk en zomers recept: Abrikozen-noten-cake.

Ingrediƫnten:

200 gr zelfrijzend bakmeel (of meel waar je 5 gr bakpoeder aan toevoegt)
200 gr suiker
4 eieren (vrije uitloop)
200 gr roomboter

Verder extra (hoeveelheid naar smaak):
Verse abrikozen
Amaretti koekjes 
Amandelen

Mix de boter met de suiker. Voeg de eieren (op kamertemperatuur) toe en mix goed door elkaar tot er een luchtige massa is. Voeg het meel gezeefd toe en mix heel kort door elkaar.

Doe het beslag in een ingevette springvorm. Was de verse abrikozen, ontpit en snij in kleine stukjes. Hak de amaretti koekjes en de amandelen in kleine stukjes. Verdeel over het beslag en bak op 150 graden tot de cake goudbruin en gaar is (ongeveer 1 uur en kwartier). Controleer met een houtenprikker of de cake gaar is (als de prikker schoon blijft, dan is de cake gaar).

Eet smakelijk, heerlijk in de zomer bij een kopje muntthee!


---

An easy and summer recipe: Apricot-nut cake.

Ingredients:
200 g self-raising flour (or flour with 5 g of baking powder added)
200 g sugar
4 eggs (free range)
200 g butter

Further:
Fresh apricots
Amaretti cookies
Almonds

Mix the butter with the sugar. Add the eggs (at room temperature) and mix well until there is an airy batter. Add the flour through a sieve) and mix very briefly.

Put the batter in a greased baking mold. Wash the fresh apricots, remove the cores and cut into small pieces. Chop the amaretti cookies and almonds into small pieces. Spread over the batter and bake at 150 degrees celsius until the cake is golden brown and well-baked (about 1 hour and 15 minutes). 

Bon appetit, delicious in the summer together with a cup of mint tea!

2 opmerkingen:

Leuk dat je een reactie achter wilt laten! Ik lees alles en ben nieuwsgierig naar je commentaar en mening.

Thanks for leaving a comment! I read everything and like to know your comments and opinions.