maandag 31 oktober 2011

Kussens - Pillows

Vandaag is mijn moeder jarig. Ik maakte voor haar twee herfstkussenhoesen en ook twee vulkussens die er precies in passen. Aan de achterkant zit een rits.




Op haar verzoek maakte ik ook cupcakes, omdat het vandaag 31 oktober is, in de stijl van halloween. Voor de cakejes gebruikte ik dit recept. Ik heb ze versierd met marsepein. Om de marsepein te laten plakken heb ik botercreme gemaakt.

Je hebt daarvoor nodig:
  • 100 gr roomboter
  • 100 gr poedersuiker

Je mixt de boter zacht en zeeft de poedersuiker erbij. Lang mixen, wel 10 minuten, zodat er een luchtige creme ontstaat. Je kan eventueel nog een smaak toevoegen zoals citroen of amandel.




---
Today is my mothers birthday. I made her autumn cushion covers, with a zipper at the backside.


She asked me to make cupcakes. For today it's 31 oktober, I decorated them halloween style.
For the cakes I used this recipe. I decorated them with marzipan. To make that stick I used buttercreme.

You need for that:
  • 100 gr butter
  • 100 gr icing sugar

Make the butter soft and add the icing sugar (sift it first). Wisk it for 10 minutes untill you have an airy buttercreme. You can add a flavour if you like.


zondag 30 oktober 2011

Knoopsteek - Knotstitch

De haaklap waar ik eerder over berichtte is af! Nu nog met stof verder verwerken tot een kussenhoes.


In het boek "reliëfpatronen haken" kwam ik de verspringende knoopsteek tegen. Het resultaat is een soort gerstekorrel. Simpel om te maken. Je hebt maar drie steken nodig: lossen (om op te zetten) en daarna alleen nog vasten en dubbelstokjes.


---
I finished the crochetpatch I blogged earlier about. I will use fabric to turn it into a cushion cover.
Via a book called "relief crocheting" I found this "staggered knotstitch". It is simple to make you only need three kind of stitches: chain, double crochet and double treble crochet stitch.

---
Voor de haakfanaten is er tot 21 november een leuke give-away bij minimoek:


For all the crochetfanatics there is a nice give-away at minimoeks, closing date 21 november.
---

En dit weekend het laatste zelfgekweekte bosje lathyrus uit de tuin / And this weekend the last home-grown bunch of vetchlings:

maandag 24 oktober 2011

Cupcake etui/case

Een cupcake pakket verpakt in een vierkant etui gemaakt van cupcake-stof... Ik dacht een perfect cadeau voor een vriendin, niet zomaar een vriendin maar diegene die ik ken sinds mijn eerste levensjaar. Ooit een buurmeisje, nog steeds een hele goede vriendin.
Vandaar het speciaal geborduurde label wat ik er voor maakte.
Heel toepasselijk overhandigd tijdens een High-tea.

(Voor het label gebruikte ik een strijkembleem van Action)






A cupcake-packet, packed in a square case made out of cupcake-fabric... I thought it would be a perfect gift for a friend. Not just a friend, but one I know since I was one year old. She was the girl next door once, and a very good friend still. That's why I embroidered a special label for it.
I gave it to her during a High-Tea-2-person-party.

For the label I used an iron-on patch bought in the Action-store.

zaterdag 22 oktober 2011

Druiven / Grape - Cupcakes

De druiven waar ik twee weken terug over blogde verdwenen deels in cupcakes.

Basisrecept voor 12 cakejes:
  • 200 gr cakemeel
  • 160 gr boter
  • 160 gr basterdsuiker
  • 2 eieren
  • scheutje melk (50 ml)
extra ingredient: 200 gr ontpitte druiven

Bereiding:
Plaats papieren vormpjes in een cupcake-bakplaat (12 stuks). Verwarm de oven voor op 150 graden.
Maak boter zacht in magnetron, voeg suiker toe en mix. Voeg eieren toe en mix voor 4 minuten op de hoogste stand. Voeg cakemeel en scheutje melk toe en mix nog even kort, net genoeg om het door elkaar te mengen.
Als laatste roer je de druiven door het beslag.
Verdeel het beslag over de vormpjes en bak in de oven op 150 graden in ongeveer 25 minuten goudbruin.



The grape I blogged about two weeks ago, disappeared (partly) in cupcakes.

Recipe for 12 cupcakes:
  • 200 gr special cake flower
  • 160 gr butter
  • 160 gr castor sugar
  • 2 eggs
  • dash of milk (50 ml)
extra ingredient: pitted grapes.

Preparation:
Place papertins in special cupcake baking sheet (12 pieces). Pre-heat the oven on 150 degrees Celsius. Soften the butter in the microwave, add sugar and mix it together. Add the eggs and mix for 4 minutes on high speed. Add the flower and a dash of milk and blend it together, for a short time, just enough to mix it together.
Add the extra ingredient the pitted grapes, stir it together.
Distribute the dough in the 12 tins and bake it in the oven (150 degrees) for about 25 minutes, when they are golden brown.

Bon appetit!

vrijdag 21 oktober 2011

Secret Santa editie 2011


Ik heb mij net opgegeven voor de Secret Santa (editie 2011). Voor mij de eerste keer en ik heb er helemaal zin in! Het is een soort van kerstswap waarbij je er voor moet zorgen dat er 20 december (of iets eerder) een cadeautje (met een budget van 10 euro) op de deurmat ligt van je tegenpartner. En omdat je elkaar niet kent (je krijgt de adres gegevens en blog url) is het dus een secret santa! Ik ben dol op verrassingen en zal de week van 20 december steeds kijken naar de deurmat!

Je kan je nog opgeven tot 31 oktober, dus je hebt nog een week de tijd. Er zijn wel regels aan verbonden (één daarvan is dat je in Nederland of Belgie moet wonen ivm verzendkosten), lees die eerst hier (even doorklikken...) goed door!

Een andere regel is dat je een moodboard van jezelf moet bijvoegen zodat je tegenpartner een goed beeld krijgt van je interesses en daarop de verrassing kan aanpassen. Ik maakte een mindmap:

(als je erop klikt wordt het groter)

---

I just entered myself for the Secret Santa swap, it will be organised for inhabitants of Holland and Belgium. The swap has some rules. One of them is that you attach a moodboard with your application. I made the above one. Even if you don't understand the words, maybe the little drawings will give you an idea....

zondag 16 oktober 2011

Give-away


Het lijkt nog ver weg, maar als je de spullen uit dit kerstpakket nog voor de feestdagen wilt verwerken heb je even de tijd nodig.

Het pakket bevat 3 fat quarters Kerststof, 9 belletjes en 3 meter lint. Als je wilt is alles met elkaar te combineren.

Hoe maak je gratis kans op dit Kerstpakket?

1. Je laat een reactie achter bij dit bericht 
2. Het is leuk als je volger bent of wordt van deze blog
3. En het is heel mooi als je reclame voor deze give away maakt via je blog, facebook, twitter, mail of gewoon mondeling

Het pakket wordt internationaal verzonden, je kan dus vanuit de gehele wereld meedoen!


N.B.: Reclame maken gaat makkelijk. Hiernaast (in de kantlijn) vind je onder "Grab the button" een html-tekst die je kan kopiëren en plakken. Bijvoorbeeld in een blogbericht (tip: klik eerst op HTML bewerken, plak de tekst en ga daarna terug naar andere tabblad) of toevoegen aan je eigen kantlijn door een gadget toe te voegen (tip: kies voor html/javascript en plak de html-tekst in het vak en geef je eigen titel mee).


Sluitdatum is 15 november 2011








Christmas seems far away but if you want to create something with the materials in this Christmas parcel before the holidays, you need some time.
The Christmas parcel contains: 3 fat quarters Christmas fabric, 9 bells and 3 metre of ribbon. You can combine it all together if you want.
What do you do to have a change to win this Christmas parcel ?
1. You leave a comment here
2. It is nice if you are or become a follower of this blog
3. And it is very ‘pretty’ if you do a little advertisement for me. For example via your own blog, facebook, twitter or e-mail


The parcel will be shipped internationally, so you can join from all over the world!


Doing advertisement is simple: just grab the button you find in the margin of this blog. You can copy the html-text and paste it where-ever you want.


Closing date will be 15th of November 2011

zaterdag 15 oktober 2011

Herfstschikking - Autumn arrangement

Gisterenmiddag samen met mijn moeder een workshop "Herfstschikking maken" gevolgd bij de Pluktuin in Naaldwijk. Dat was leuk en leerzaam. We kregen goede uitleg over de verschillende gebruikte materialen en in het algemeen over hoe je een bloemstuk mooi in balans kan krijgen.




Het resultaat:



en mijn moeder bracht ook nog eens een mooie herfstbos mee:


Dat is nog eens een perfect begin van een zonnig weekend, fijn weekend!

---

Yesterday followed together with my mom a workshop "Making an autumn arrangment" in 'De Pluktuin' in the small town Naaldwijk. That was fun but also instructive. They explained how you should use the materials, but also how you can make a balanced arrangement. Above you see the result. My mom also brought me a wonderful autumn bunch of flowers.

That was a perfect start of a sunny weekend, have a nice weekend!

---

P.S.: Morgen give-away nieuws! / Tommorow give-away news!

donderdag 13 oktober 2011

Pudding

Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt is het bij ons weer tijd voor zelfgemaakte pudding.

Ik maak vaak een mix tussen Gustard en Griesmeel pudding. Dit is het recept:
  • 1 liter melk
  • 75 gram griesmeel
  • 25 gram gustard
  • 75 gram suiker
  • zakje vanille suiker
Melk koken, overige ingredienten mixen, bij de bijna kokende melk voegen, goed roeren, wachten tot het kookt, zeer goed roeren (!), even laten doorkoken al roerend en klaar is de pudding. Nou,ja schenk het in de vorm of vormpjes en laat afkoelen. Ik dek het altijd af met een stukje plasticfolie zodat er geen vel ontstaat. Nadat het is afgekoeld in de koelkast zetten en dan is het echt klaar.

P.S.: Ik ben dol op de kleine minivormpjes van silicone (deze zijn van de Xenos) zo krijg je één persoons puddinkjes...




The days are getting shorter and the temperature is dropping, so it is time for homemade pudding.

Often I make a mix of gustard and grits. This is the recipe:
  • 1 litre milk
  • 75 grams grits
  • 25 grams gustard
  • 75 grams sugar
  • just a bit vanilla sugar

Boil the milk, mix the ingredients, ad the ingredients when the milk is almost boiled, stirr al lot! Let it boil a short while and keep on stirring. And it is ready! Not really ofcourse, pour it in the pudding mould and let it cool down. I always use some plasticsheet to cover it, it prevents the forming of a "pudding-sheet". Put it in the fridge after cooling down, and than it is really ready.

P.S.: I'm fond of the mini silicone pudding moulds, you get one-person puddings.

vrijdag 7 oktober 2011

Oogst / Harvest

En vandaag ontdekte de spreeuwen onze druiven, dus maar direct het restant geoogst. Twee grote borden vol. Bijna genoeg om met de blote voeten te gaan stampen in een teil om "Chateau Dreamstuff" te maken... ; ) Bijna...



Andere oogst:
M van Stasjes blog verraste mij met deze mooie egel! Handgemaakt van een pocketboek, naast leuke decoratie ook te gebruiken om 'papier' tussen te steken. Mooi hè?



En A gaf mij deze zelf gemaakt basilicumolijfolie. Het moet nog even verder op smaak komen en dan gaat het over de salade, yummie!


Wat een verwennerij! Fijn weekend alvast!

---
Today the starlings discovered our grapes, so we harvested the remnant immediately. Two big plates full, almost enough the put them in a tub, pulverize them with bare feed, to make "Chateau Dreamstuff"...  ; ) Almost...

Another harvest:
M from Stasjes Blog gave me this beautifull hedgehog. It is handmade out of a pocketbook. You can use it for decoration but can also put al kinds of paper between it.
And A gave me this selfmade basil olive oil. We have to wait untill it has the right flavour and then it goes on salads, yummie!

What a pampering! Have a nice weekend!

woensdag 5 oktober 2011

Halloween

Aan het einde van de maand is het Halloween, dat heeft mij geinspireerd tot deze DIY (Do It Yourself) Halloween slinger. Ik probeer namelijk het Adobe programma illustrator een beetje onder de knie te krijgen.... met dit eerste resultaat:


Simpel te maken:
  • Onderaan dit bericht staat een link naar een pdf.
  • Print die een paar keer uit.
  • Knip de figuren uit
  • Rijg ze met een draad aan elkaar.
  • Plak de draad aan de achterzijde met een plakbandje vast
  • en voila, je hebt een halloween slinger
Je kan het zowel verticaal als horizontaal aan elkaar rijgen.

Veel plezier!







Halloween is coming, it has inspired me to make this DIY Halloween garland. I've been tyring to learn myself the Adobe illustrator software... with this first result.

It is easy to make:
  • Underneath this posting you find a link to the pdf
  • Print this pdf several times
  • Cut out the figures
  • Thread them together.
  • Use adhesive tape at the back, to stick the thread
  • and tada... you have a halloween garland.
You can thread it horizontally of vertically.

Have fun!

Just click to open the pdf:

Klik om de pdf te openen:

zondag 2 oktober 2011

Zomers weer / Summer weather

Ook zo genoten van het mooie weer de afgelopen dagen? Wat achterstallige tuinklusjes gedaan, zoals het in de olie zetten van 'tuinhout', maar ook genoten van het zonnetje met een haakwerkje. En in twee dagen haak je dan best een eind weg, de bol is bijna op, dus morgen tijdens de lunchpauze naar de winkel om nog zo één te kopen.

We are enjoying wonderful summer weather in Northern Europe at the moment. Did some 'overdue' garden chores, like oiling the 'gardenwood', but also enjoyed the sun while crocheting. And with two sunny days you crochet quite a bit, the ball of wool is almost used up, so will go tomorrow during lunchbreak to the shop to buy another one.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...